Althaia | Doula- en osteopathiepraktijk
phone mail location

Praktisch

Voor een osteopathische behandeling is geen doorverwijzing of doktersvoorschrift vereist.
Indien ik dit nodig acht zal ik je wel steeds doorverwijzen naar je huisarts mocht bijvoorbeeld een verder onderzoek of aanvullende kinesitherapie wenselijk zijn.

Een behandeling duurt ongeveer 1 uur.

Gezien ik regelmatig als doula oproepbaar ben, is het steeds mogelijk dat ik zelf op het laatste moment naar een bevalling gevraagd wordt. In dat geval tracht ik zo gauw mogelijk een nieuw moment met je vast te leggen.

Klik voor meer info:

Een afspraak maken

Een behandeling kan na afspraak via telefoon of mail (vermeld je naam en telefoonnr.). Als ik aan het werk ben neem ik de telefoon niet op; spreek dan gerust je naam en telefoonnummer in op mijn antwoordapparaat, ik bel je daarna graag terug.
Gelieve tijdig op je afspraak aanwezig te zijn. Wanneer je meer dan 10 minuten te laat bent kan geen kwalitatieve behandeling meer gegeven worden. De behandelingssessie wordt dan afgelast en je krijgt een nieuwe afspraak. De gereserveerde tijd wordt in rekening gebracht.

Vergoeding – terugbetaling

Een behandeling kost €50, contant te betalen op het einde van de consultatie.
Hiervan wordt €10 via je mutualiteit terugbetaald, na het inleveren van een attest dat ik je afgestempeld bezorg, met een limiet van €50 per jaar (dus 5 behandelingen), en €100 per jaar indien je lid bent van een neutraal ziekenfonds.

Afzeggen van een afspraak

Gelieve bij belet steeds ten laatste 24u op voorhand telefonisch te verwittigen, zodat je plaats eventueel nog voor iemand anders beschikbaar is.
Wanneer je je afspraak niet tijdig afzegt of niet verschijnt zonder afmelding, zal de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht. Bij onvoorziene, plotse omstandigheden zoals een bevalling of een ziek kind, is het geen probleem als de afspraak op het laatste moment wordt afgezegd.(Bij een last-minute wijziging kun je mij indien nodig bereiken op het nummer 0499/17.86.81) In het weekend kunt je tijdig afzeggen door een boodschap op het antwoordapparaat in te spreken.

Huisbezoek

Als pas bevallen moeder is een verplaatsing soms een hele organisatie of inspanning. Ik kom met veel plezier tot bij je thuis voor een behandeling. Baby’tjes kan ik steeds thuis behandelen, een eenvoudige plek in de zetel of aan het verzorgingskussen volstaat meestal. Ben je hoogzwanger en ontzie je de verplaatsing? Ook dan is een thuisbehandeling misschien mogelijk indien er een comfortabele plaats voorhanden is waar je kunt liggen en zitten terwijl ik werk.

Vergoeding

Voor een huisbezoek betaal je €55/u

Onder de 5 km reken ik geen vervoerskosten aan.

Boven de 5 km bedraagt de verplaatsingskost €0,50/km.

Althaia – Doula- en osteopathiepraktijk