Althaia | Doula- en osteopathiepraktijk
phone mail location

Althaia

Osteopathiepraktijk

Momenteel ben ik in moederschapsverlof. U kunt terecht bij mijn collega Michael Onsia (Berlaar, Deurne, Rijmenam), 0498 71 27 18.

Gelieve rekening te houden met volgende maatregelen voor de inperking van het coronavirus: Maatregelen coronavirus

Welkom bij Althaia, de osteopathiepraktijk van Edith Vandenabeele. Ik ben als osteopate actief in Boechout, Bevel en Geel. Iedereen is welkom, en mijn bijzondere liefde gaat uit naar de zorg rond de geboorte. Bij kinderwens, tijdens de zwangerschap, voorbereidend op de bevalling en in de kraamperiode ondersteun ik je graag om alle veranderingen vloeiend te doorlopen. Met jullie kindje kunnen jullie van het prille begin bij mij terecht om het een comfortabele start te bieden. Met extra zorg pas ik mijn werk aan de noden van jullie kindje aan. Je mag mij vanaf het prille begin steeds vragen aan huis te komen, zodat jullie kindje de nodige zorg kan krijgen zonder bijkomende organisatiestress. Welkom om mijn werk en website te verkennen.

Edith

Althaia bloem

Wieg

Geur van honing
en jonge melk
van een nestdiertje
dat slaapt.
Een ademhalen van dons
En speurbaar
aan de neusvleugels
de geur van wat er gebeurd is;
geboorte,
geheim.

Ida Gerhardt, uit verzamelde gedichten.

Althaia

De botanische naam voor Heemst (Althea Officinales), ‘geneeskruid’, is afkomstig van het Griekse Althaia.

Althaia (altho – althaino) betekent verzorgen, koesteren, tot groei brengen, voeden, rijpen, genezen.

Althaia is verwant met de Keltische en Germaanse afleidingen ‘alo-‘ en ‘alana’. Deze wortels vormden de basis van de woorden die onze voorouders hadden voor baren, ter wereld brengen, bevallen, grootbrengen, ontwikkelen.

Althaia – Doula- en osteopathiepraktijk